Szűrés kategóriákkal

Alapkezelő működése
Az SZTA működésével kapcsolatos mérföldkövek
Megjelenítve
Befektetési projektek
Az SZTA befektetéseivel kapcsolatos mérföldkövek
Megjelenítve
Finanszírozási forrás
Az SZTA működésével kapcsolatos mérföldkövek
Megjelenítve
2018/01

Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap bejelentése

Dr. Rákossy Balázs államtitkár bejelentette, hogy a Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap kezelését a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt pályázaton a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. nyerte el. A tőzsdei bevezetés elősegítését célzó kockázati tőkealap indulás 2018 tavaszán várható.

2017/09

Az Irinyi II. Kockázati Tőkealap elindulása

A Széchenyi Tőkealap-kezelő második tőkealapjaként elindult az Irinyi II. Kockázati Tőkealap. Az Alap a nemzeti iparfejlesztési stratégiában (Irinyi Terv) meghatározott kiemelt ágazatokban működő, hosszú távú növekedésre képes, közép-magyarországi régióban tevékenykedő pari cégeket támogatja tőkebefektetésein keresztül. Az Alapról bővebb információk itt érhetők el.

2017/09

A Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealap elindulása

A Széchenyi Tőkealap-kezelő harmadik tőkealapjaként elindult a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Alap (KMVA). Az Alap a Magyarországgal szomszédos országokba, azon belül is az azokban növekvő aktivitást kifejtő (terjeszkedő), illetve onnan hazánkba érkező innovatív vállalkozások bővülési szándékait kívánja finanszírozni. A befektetések valamennyi esetben Magyarországon valósulnak meg. Az Alapról bővebb információk itt érhetők el.

2017/09

Az SZTA befektetési időszakának meghosszabbítása 2025-ig

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap tőkekerete 8 milliárd forinttal összesen 22 milliárd forintra bővült. A tőkealap immáron 2025. december 31-ig fektethet be kockázati tőkét hazai kis- és középvállalkozásokba, futamideje pedig 2030. december 14-ig tart. Az újabb tőkeforrás mellett az SZTA a sikeres exitekből (kilépésekből) visszaforgó összegeket újra befektetheti további ígéretes, növekedni képes hazai cégekbe.

2017/01

Az SZTA befektetése mellett összesen 4,5 milliárd forint értékű privát forrású tőke befektetése

Az állami kockázatitőke-alapok privát társbefektetők részvételét is ösztönzik, hiszen a rendelkezésre álló pénzforrások, üzleti kapcsolatrendszerek, tapasztalatok, illetve a kockázat megosztása minden fél (a befektetők és a vállalkozás) számára előnyös. 2017 januárjáig a Széchenyi Tőkebefektetési Alap több mint 90 befektetésének háromnegyedénél az SZTA forrásai mellé privát források is társultak, így az Alap 13 milliárd forint összértékű tőkebefektetéseivel egyidőben összesen 4,5 milliárd forint privát tőkét vontak be.