Szűrés kategóriákkal

Az SZTA működése
Az SZTA működésével kapcsolatos mérföldkövek
Megjelenítve
Befektetési projektek
Az SZTA befektetéseivel kapcsolatos mérföldkövek
Megjelenítve
Finanszírozási forrás
Az SZTA működésével kapcsolatos mérföldkövek
Megjelenítve
2016/10

Huszadik exit

Az SZTA huszadikként a Baracsi-Paletta 97. Ipari Szolgáltató Kft.-ből lépett ki, ezzel az exitek számát tekintve is a jelenlegi hazai kockázatitőke-piac legaktívabb tagjának számít. A családi vállalkozás alapítói már közel harminc éve foglalkoznak rakodólapok gyártásával és forgalmazásával. Sikeres működésének köszönhetően ma már a legnagyobb hazai raklapgyártó cégek közé tartozik, Magyarországon minden más vállalatnál több és többféle terméket készít. A Széchenyi Tőkebefektetési Alap 98 millió forinttal szállt be a cégbe, ehhez további 42 millió forintnyi forrás érkezett magánforrásból. A cég alapítói a tőkebefektetés általi eredményes működésnek és a cég pénzügyi helyzetének hosszú távú stabilizálásának köszönhetően a tervezettnél korábbi időpontban és magasabb hozam mellett vásárolták vissza az SZTA üzletrészét.

2016/07

12 milliárd forint értékű kockázati tőke kihelyezése

Az SZTA a 12 milliárd forintos kockázatitőke-kihelyezési értéket az AC-Innovatiqua Szolgáltató Kft.-be történő befektetése révén érte el. A vállalkozás egy az ügyfélkapcsolati és ügyfélszolgálati megoldások területén piacvezető és a több mint tíz éve sikeresen működő szekszárdi Photel Zrt. spin-off vállalata. Feladata az anyacég értékesítés-támogató és ügyfélélmény-javító megoldásainak online platformra való kiterjesztése és továbbfejlesztése. Az online intelligencia alapú megoldás Amerikában sikeresen működik, Magyarországon azonban egyelőre még nem elérhető ilyen termék, ezért a fejlesztés meghonosításával számos magyar cég adhat újabb lendületet online értékesítési tevékenységének. Az SZTA a cégbe összesen 240 millió forint értékű kockázati tőkét fektetett be.

2016/06

Tőkekihelyezés valamennyi magyarországi régióban

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap a hét magyarországi régióban a tőkeprogram előírásainak megfelelően összesen közel 1,6-1,6 milliárd forint értékű kockázati tőkét helyezett ki. Darabszámot tekintve közel egyenletesen oszlik meg a kockázati tőkebefektetések száma: a legtöbb cég a közép-magyarországi és a nyugat-dunántúli régióban működik, de számos vállalkozás kapott kockázati tőkét a dél-alföldi, az észak-magyarországi, az észak-alföldi, a dél-dunántúli és a közép-dunántúli régióban is.

2016/06

Öt éve indította el üzleti tevékenységét az SZTA

A Széchenyi Tőkebefektetési Alaphoz öt éves fennállása alatt összesen több mint 75 milliárd forint összegű érdemi tőkeigény érkezett. Ez idő alatt a rendelkezésre álló keretből az Alap közel 13 milliárd forintot fektetett be összesen mintegy 90 vállalkozásba, amivel évek óta a hazai tőkebefektetési piac legaktívabb és legnagyobb cégportfólióval rendelkező szereplője. Az állami kockázati tőkebefektető öt éves működésének sikerét jelenti az is, hogy ezzel egy időben összesen közel 20 exitet hajtott végre.

2016/06

Az SZTA 90. befektetési tranzakció zárása (szerződéskötés)

Az SZTA 90. befektetési tranzakcióról szóló szerződését az Analogy Zrt.-vel kötötte meg. A 2013. decemberi alapítású cég szoftverfejlesztéssel foglalkozik. Fő terméke a Practify vállalati képzéstámogató szoftver, innovatív tréning-megoldás, amely a humán erőforrás fejlesztésében nyújt a vállalkozások számára utánkövethető, mérhető megoldást. A vállalkozás fejlesztéseivel számos hazai és nemzetközi rendezvényen szerepelt már, többek között ők nyerték meg a 2015-ös Get The Ring startup versenyt. Megbízóik közé olyan hazai nagyvállalatok tartoztak vagy tartoznak, mint a Magyar Telekom, a Generali Biztosító, a CIG Pannónia vagy a Bonafarm. A cég másik üzletága, a GroupMind egy mesterséges intelligenciával támogatott szoftver, amely képes nyelvileg feldolgozni a dokumentumokat, valamint a benne elérhető tudásanyagot és azt egy virtuális tanácsadóvá átalakítani. Az üzletágban jelentős üzleti potenciál van. A cég összesen 240 millió forint értékű kockázati tőkét vont be az SZTA-tól.