Szűrés kategóriákkal

Az SZTA működése
Az SZTA működésével kapcsolatos mérföldkövek
Megjelenítve
Befektetési projektek
Az SZTA befektetéseivel kapcsolatos mérföldkövek
Megjelenítve
Finanszírozási forrás
Az SZTA működésével kapcsolatos mérföldkövek
Megjelenítve
2017/09

Az Irinyi II. Kockázati Tőkealap elindulása

A Széchenyi Tőkealap-kezelő második tőkealapjaként elindult az Irinyi II. Kockázati Tőkealap. Az Alap a nemzeti iparfejlesztési stratégiában (Irinyi Terv) meghatározott kiemelt ágazatokban működő, hosszú távú növekedésre képes, közép-magyarországi régióban tevékenykedő pari cégeket támogatja tőkebefektetésein keresztül. Az Alapról bővebb információk itt érhetők el.

2017/09

A Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Alap elindulása

A Széchenyi Tőkealap-kezelő harmadik tőkealapjaként elindult a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Alap (KMVA). Az Alap a Magyarországgal szomszédos országokba, azon belül is az azokban növekvő aktivitást kifejtő (terjeszkedő), illetve onnan hazánkba érkező innovatív vállalkozások bővülési szándékait kívánja finanszírozni. A befektetések valamennyi esetben Magyarországon valósulnak meg. Az Alapról bővebb információk itt érhetők el.

2017/09

Az SZTA befektetési időszakának meghosszabbítása 2025-ig

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap tőkekerete 8 milliárd forinttal összesen 22 milliárd forintra bővült. A tőkealap immáron 2025. december 31-ig fektethet be kockázati tőkét hazai kis- és középvállalkozásokba, futamideje pedig 2030. december 14-ig tart. Az újabb tőkeforrás mellett az SZTA a sikeres exitekből (kilépésekből) visszaforgó összegeket újra befektetheti további ígéretes, növekedni képes hazai cégekbe.

2016/10

Huszadik exit

Az SZTA huszadikként a Baracsi-Paletta 97. Ipari Szolgáltató Kft.-ből lépett ki, ezzel az exitek számát tekintve is a jelenlegi hazai kockázatitőke-piac legaktívabb tagjának számít. A családi vállalkozás alapítói már közel harminc éve foglalkoznak rakodólapok gyártásával és forgalmazásával. Sikeres működésének köszönhetően ma már a legnagyobb hazai raklapgyártó cégek közé tartozik, Magyarországon minden más vállalatnál több és többféle terméket készít. A Széchenyi Tőkebefektetési Alap 98 millió forinttal szállt be a cégbe, ehhez további 42 millió forintnyi forrás érkezett magánforrásból. A cég alapítói a tőkebefektetés általi eredményes működésnek és a cég pénzügyi helyzetének hosszú távú stabilizálásának köszönhetően a tervezettnél korábbi időpontban és magasabb hozam mellett vásárolták vissza az SZTA üzletrészét.

2016/07

12 milliárd forint értékű kockázati tőke kihelyezése

Az SZTA a 12 milliárd forintos kockázatitőke-kihelyezési értéket az AC-Innovatiqua Szolgáltató Kft.-be történő befektetése révén érte el. A vállalkozás egy az ügyfélkapcsolati és ügyfélszolgálati megoldások területén piacvezető és a több mint tíz éve sikeresen működő szekszárdi Photel Zrt. spin-off vállalata. Feladata az anyacég értékesítés-támogató és ügyfélélmény-javító megoldásainak online platformra való kiterjesztése és továbbfejlesztése. Az online intelligencia alapú megoldás Amerikában sikeresen működik, Magyarországon azonban egyelőre még nem elérhető ilyen termék, ezért a fejlesztés meghonosításával számos magyar cég adhat újabb lendületet online értékesítési tevékenységének. Az SZTA a cégbe összesen 240 millió forint értékű kockázati tőkét fektetett be.