A Széchenyi Tőkebefektetési Alap vezetői

Dr. Csuhaj Imre
Dr. Csuhaj Imre
Elnök - vezérigazgató

„Ökonometriai egyetemi képzettség birtokában 1985-ben gazdaságszociológiából doktoráltam. Vállalkozásfinanszírozási és pénzügyi intézményi tapasztalataimat a privatizációban, a Magyar Fejlesztési Bankban, a Regionális Fejlesztési Holdingnál és a Beszállítói Befektető Zrt.-nél vezető munkatársként szereztem. Magyarország legnagyobb kisvállalati tőkebefektetői track recordjával rendelkezem, több mint 200 ügylettel. Jelenleg a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Kuratóriumának elnöki, a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. Befektetési Bizottságának elnöki, illetve a Start Garancia Zrt. Igazgatóságának elnöki posztját töltöm be. A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. tőkeprogramjának előkészítését és működését a kezdetektől irányítom, felügyelem. Mindig az értékteremtő vállalkozó-vállalkozás érdekelt. Jelmondatom: per ardua ad astra.”

Török József
Török József
Üzletfejlesztési és startup igazgató

„5 év alatt félezer vállalkozás vagy vállalkozó üzleti koncepcióját megismerve kaptam képet a hazai cégek terveiről és mindennapi működéséről. Az SZTA intézményoldali előkészítését követően az induláskor csatlakoztam az Alaphoz, aktív szerepet vállalva az EU-engedélyezésben és a startup befektetési irány kialakításában. Korábban vállalkozóként, illetve a PricewaterhouseCoopers budapesti irodájában foglalkoztam vállalkozásfinanszírozással. A startup cégek kapcsán nemcsak az üzleti modellek, de a technológiák megismerése is jó tapasztalat. A cégek jövőjét a diszruptív technológiák fogják meghatározni, ezen változások nyomon követése és a hozzájuk való alkalmazkodás a következő években számos finanszírozási és menedzsmentkihívásokat fog támasztani.”

Nagy Klaudia
Nagy Klaudia
Pénzügyi és vagyonkezelési igazgató

„2011-től, az indulás óta dolgozom az Alapkezelőnél pénzügyi igazgatóként, emellett 2015-től a vagyonkezelési csoportot is irányítom. 2000-ben végeztem a Miskolci Egyetemen okleveles közgazdászként, 14 éve foglalkozom a hazai kkv-k fejlődését, megerősítését elősegítő tőkebefektetésekkel, pályám során közel 100 tranzakcióra volt rálátásom. Kezdetben a befektetési döntések előkészítésében gyűjtöttem tapasztalatot állami és magánbefektető cégeknél egyaránt. Az SZTA-nál a pénzügyi feladatok mellett a portfóliótársaságok működésével kapcsolatos monitoring és vagyonkezelési folyamatok, módszertanok, eljárásrendek és azok informatikai támogatásának kialakításáért voltam felelős. A következő évek legizgalmasabb kihívása a „tömeges” exitek végrehajtása lesz, így munkám során kiemelt cél volt, hogy az SZTA fel tudjon készülni egy 80-90 vagy akár ennél is több társaságból álló portfólió kezelésére is.”

Csatári László
Csatári László
Befektetési igazgató

„2003-ban végeztem a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen közgazdászként. Több mint 12 éve foglalkozom kis- és középvállalatok hazai és határon túli tőkebefektetésével és vagyonkezelésével. Eddigi pályám során több mint 40 tranzakcióban vettem részt befektetői oldalon, az érintett, különböző életciklusú tőkebevonó cégek az ipari befektetésektől kezdve a biotechnológiáig széles skálán mozogtak. Vagyonkezelésemben több mint 50 cég volt, és emellett számos sikeres exitet is lebonyolítottam. Pénzügyi szolgáltató intézmény, kockázati tőkealap-kezelők és kockázati tőkealapok tulajdonosi érdekképviseletében is jelentős vagyonkezelői tapasztalattal rendelkezem. 2011-ben csatlakoztam az SZTA nagy célokat maga elé tűző, motivált csapatához. Az eddigi kihívásokat sikerrel abszolváltuk, és változatlanul pozitív a hozzáállásunk az új jövőbeli feladatok terén.”

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap igazgatósági tagjai

dr. Homolya Róbert
dr. Homolya Róbert

„Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végeztem, 2004 óta ügyvédként dolgozom. Szakterületeim közé tartozik többek között a közbeszerzési, államigazgatási, társasági, pénzügy- és sajtójog, valamint az állami támogatások joga. 2010-ben kineveztek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökhelyettesévé, majd a Miniszterelnöki Hivatal miniszteri biztosává. 2011-től vagyok az SZTA Igazgatóságának tagja. A közúti és kötöttpályás közlekedési infrastrukturális fejlesztésekkel kapcsolatos feladatok ellátására 2016 júliusában kormánybiztossá neveztek ki.”

Lehrner Lóránt
Lehrner Lóránt

„Közgazdász-mérnök diplomámat a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szereztem, később az AbnAmro Közép-Európai College-ban hallgattam többek között vállalati hitelezést, kockázat- és pénzügyi elemzést és befektetési politikát. Korábban dolgoztam az ING Banknál osztályvezetőként és a Volksbanknál fiókigazgatóként. 2010-ben kineveztek az NFÜ elnökhelyettesévé. 2011-től vagyok az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, és ugyanebben az évben lettem az SZTA Igazgatóságának tagja.”

Felügyelőbizottság

Prof. dr. Lukács János
Prof. dr. Lukács János
Elnök

„A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen „Tanári B” szakán végeztem, majd megszereztem a könyvvizsgálói és az adószakértői oklevelet. A Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügyi Számvitel Tanszékét és a Pénzügyi, Számviteli és Gazdasági Jogi Intézetét vezetem. 2008-2015 között voltam a Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnöke, 1998-2002 között a MOL, 2002-től az IKTA, 2011- től az SZTA, 2016-tól az ISC Alapítvány felügyelőbizottságának elnöke.”