2020-06-02

Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap

Az Áder János köztársasági elnök által alapított Kék Bolygó Alapítvány és a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által közösen kezelt tőkealap 10 milliárd forint keretösszegből tudja támogatni a környezeti fenntarthatóságot célzó üzleti elképzeléseket.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Befektetési Zrt. és a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealap közösen hozta létre a Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealapot. Az erről szóló döntést a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. Igazgatósága 2020. április 1-jén hagyta jóvá, az Alaphoz kapcsolódó Alapkezelési Szabályzatot 2020. április 28-án fogadták el a felek. Az alap jegyzési időszaka 2020. május 13 és 21 között történt meg. A Magyar Nemzeti Bank a Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealapot 2020. május 29-én vette nyilvántartásba a 6122-105 számon.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap célja: az innovatív, környezetvédelmi megoldásokat alkalmazó elsősorban hazai  mikro- kis- és középvállalkozások piaci potenciáljának erősítése. Jelenlegi jegyzett tőkéje 5 milliárd forint, futamideje 15 év.

Vissza a közleményekhez