Széchenyi alapok

A hazai KKV szektor első számú
tőkefinanszírozó stratégiai partnere

Üdvözlöm!


Széchenyi Alapok néven folytatjuk tovább a munkánkat, nemcsak elnevezésünkben és arculatunkban újulva meg, de kibővített stratégiával és egy megújult befektetési csapattal.

A tavaly június óta felépített, Magyarországon kiemelkedő tranzakciós tapasztalattal rendelkező új csapat felpörgette a befektetési aktivitást. Létrehoztunk egy hatodik alapot és elindítottuk a nagyvállalati befektetéseket is. Jelentősen megnövekednek a befektetési összegek is: az eddigi egy-kétszáz millió forintos átlagos befektetési méret helyett alaponként 5 milliárd forintra emelkedett a felső befektetési korlát, sőt ennél nagyobb kihelyezés is lehetséges több alap részvétele esetén. Megvalósulhatnak piaci alapú társbefektetési konstrukcióban, független magánbefektetővel együtt végrehajtott befektetések is, ahol a független fél legalább 30%-át biztosítja az adott tőkeemelésnek. Fontos változás még az is, hogy több iparági korlát eltörlésre került, valamint az alapkezelő már nem csak hazai vállalkozásokat, hanem az Európai Gazdasági Térségben székhellyel rendelkező társaságokat is finanszírozhat. A Széchenyi Alapok jelenleg hat alapban 83 milliárd forintot kezel. Megalakulása óta közel 120 befektetést és több, mint 40 exitet hajtott végre.

Célunk a hazai tőkepiac és tőkepiaci ökoszisztéma erősítése, értékteremtő és hosszútávú befektetések támogatása, amelyek révén a hazai kis-, közép- és nagyvállalatok is tovább erősödhetnek méretben és teljesítményben is.

Jobbágy Dénes aláírás

Jobbágy Dénes,
elnök-vezérigazgató