Szűrés kategóriákkal

Alapkezelő működése
Az SZTA működésével kapcsolatos mérföldkövek
Megjelenítve
Befektetési projektek
Az SZTA befektetéseivel kapcsolatos mérföldkövek
Megjelenítve
Finanszírozási forrás
Az SZTA működésével kapcsolatos mérföldkövek
Megjelenítve
2018/05

A Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap elindulása

Megkezdheti aktív működését a Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap, miután a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyta a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által benyújtott alapkezelési szabályzatot. A kormányzat gazdaságfejlesztési céljainak és a Budapesti Értéktőzsde tőkepiac-fejlesztési tevékenységének eszközeként a 13 milliárd forintos keretösszegű, új alap célja a magyar középvállalkozások tőzsdei bevezetéseit ösztönző kockázatitőke-befektetések megvalósítása.

2018/01

Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap bejelentése

Dr. Rákossy Balázs államtitkár bejelentette, hogy a Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap kezelését a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt pályázaton a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. nyerte el. A tőzsdei bevezetés elősegítését célzó kockázati tőkealap indulás 2018 tavaszán várható.

2017/09

Az Irinyi II. Kockázati Tőkealap elindulása

A Széchenyi Tőkealap-kezelő második tőkealapjaként elindult az Irinyi II. Kockázati Tőkealap. Az Alap a nemzeti iparfejlesztési stratégiában (Irinyi Terv) meghatározott kiemelt ágazatokban működő, hosszú távú növekedésre képes, közép-magyarországi régióban tevékenykedő pari cégeket támogatja tőkebefektetésein keresztül. Az Alapról bővebb információk itt érhetők el.

2017/09

A Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealap elindulása

A Széchenyi Tőkealap-kezelő harmadik tőkealapjaként elindult a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Alap (KMVA). Az Alap a Magyarországgal szomszédos országokba, azon belül is az azokban növekvő aktivitást kifejtő (terjeszkedő), illetve onnan hazánkba érkező innovatív vállalkozások bővülési szándékait kívánja finanszírozni. A befektetések valamennyi esetben Magyarországon valósulnak meg. Az Alapról bővebb információk itt érhetők el.

2017/09

Az SZTA befektetési időszakának meghosszabbítása 2025-ig

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap tőkekerete 8 milliárd forinttal összesen 22 milliárd forintra bővült. A tőkealap immáron 2025. december 31-ig fektethet be kockázati tőkét hazai kis- és középvállalkozásokba, futamideje pedig 2030. december 14-ig tart. Az újabb tőkeforrás mellett az SZTA a sikeres exitekből (kilépésekből) visszaforgó összegeket újra befektetheti további ígéretes, növekedni képes hazai cégekbe.